Tips fra Energistyrelsen til hvordan du gør dit somemrhus endnu grønnere.

Maj måned har været rekordvarm, men dansk sommer er ikke altid ensbetydende med sol og varme temperaturer. Derfor foregår mange sommerdage inden døre. Vil du gerne sikre dig et varmt og tørt sommerhus på de kølige og regnfulde sommerdage? Så er det en god idé at se på, om dit sommerhus trænger til en ny varmeform, energiruder eller andre energiforbedringer. Det kan både give et bedre indeklima og en lavere varmeregning.

Skift til en varmepumpe

Er det ofte koldt og fugtigt i sommerhuset, så kan du med fordel overveje at skifte varmeform. Erstatter du eksempelvis sommerhusets el-radiatorer med en varmepumpe, får du både et bedre indeklima og et mindre elforbrug. Ved hjælp af et GSM-system kan du desuden tænde varmepumpen hjemmefra. På den måde er du sikker på at ankomme til et tørt og opvarmet sommerhus.

Skift til energiruder

Er vinduerne i dit sommerhus af ældre dato, så kan du overveje at indsætte energiruder ? det er næsten lige så energieffektivt som helt nye energivinduer. Energiruder holder cirka dobbelt så godt på varmen som almindelige termoruder. Skal I have helt nye vinduer, så vælg A-mærkede.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Suppler med brændeovn

Hvis du varmer sommerhuset op med elvarme, supplerer du måske med brændeovn på de kølige sommerdage. Er brændeovnen gammel, bør du skifte den ud med en ny svanemærket model. Den udnytter brændets energiindhold med mindst 73 procent

Korrekt fyring og en god brændeovn har stor betydning for, hvor meget ovnen påvirker miljøet. Derfor anbefaler Miljøstyrelsen følgende:

Brug rent og tørt træ

Sørg for rigeligt luft til brændingen

Fyr lidt ad gangen

Tjek røgen ? den skal være næsten usynlig