Tips og ideer til hvordan du kan dekorere og forklæde marcipanæg som hvide påskekaniner og gule påskekyllinger

Der er ikke lang tid til påske, men du kan stadigvæk nå at lave dine egne påskeæg. Fra Odense Marcipan har vi modtaget opskriften på nogle lækre påskeæg, og vi giver den gerne videre.

Sådan gør du

Bland gul og rød marcipan til en flot orange farve eller brug en naturlig frugtfarve. Smelt hvid chokolade og bland med gul chokoladefarve. Bland sukker og rosa kagestøv og kombiner med små skumfiduser. Brug en kruset udstikker så marcipanen ligner en æggeskal. Prøv dig frem, for muligheder er mange, og kun fantasien sætter grænsen i påskedagene.

Gule påskekyllinger - 15 stk.

150 g Original Odense Marcipan

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

200 g hvid chokolade

5 g gul chokoladefarve

100 g hvid marcipan

10 g gul marcipan

10 g rød marcipan

100 g Mørk Overtræk til øjne

Marcipanen skæres i 10-12 g stykker og rulles til æg. Sæt dem på en pind. Lad dem tørre en times tid inden de dyppes i smeltet gul chokolade.

Den hvide marcipan rulles tyndt ud og stikkes ud med en kruset udstikker, for at det ligner en æggeskal. Læg stykkerne til side, indtil æggene er dyppet i chokolade.

Den gule og røde marcipan blandes sammen indtil det giver en flot orange farve, som trilles til små næb til kyllingerne.

Chokoladen smeltes og farven blandes i og røres godt rundt indtil chokoladen er helt gul. Temperér chokoladen og dyp derefter de små æg i den gule chokolade. Sørg for at ryste pinden rigtig godt, så chokoladen ikke løber ned af pinden, når du vender den om. Sæt "æggeskallen" på toppen og næbet sættes på ægget, til sidst laves to små øjne med smeltet overtræk.

Hvide påskekaniner - 15 stk.

150 g Original Odense Marcipan

200 g hvid chokolade

Pastelperler

Mini skumfiduser

20 g hvid marcipan

10 g sukker

Rosa kagestøv

100 g Mørk Overtræk til øjne

Marcipanen skæres i 10-12 g stykker og rulles til æg. Sæt dem på en pind. Lad dem tørre en times tid inden de dyppes i smeltet hvid chokolade.

Sukkeret blandes med en lille smule rosa støv for at farve sukkeret pink. Derefter klippes mini skumfiduserne over på skrå, og den klistrede del dyppes i sukkeret for at det hænger fast, så ligner det små ører. De lægges til side til senere brug.

Den hvide marcipan trilles til små kugler, som kommer til at ligne kaninens mund/knurhår. De lægges til side til senere brug.

Chokoladen smeltes og tempereres, og æggene dyppes i chokoladen, hvorefter "ørerne" sættes på kaninen, og perlerne bruges som næse. Sæt de små hvide marcipan klumper på og tryk dem fast, så de bliver en smule flade. Til sidst laves to små øjne på kaninen med smeltet mørk overtræk.