Husqvarna har hele sortimentet af robotplæneklippere med. Også den helt store.

50.000 kvadratmeter. Så meget kan den helt nye robotplæneklipper Ceora fra Husqvarna håndtere, uden at du selv skal røre en finger. Det svarer til 1.800 kvadratmeter i timen - og det hele styres via en app.

Så hvis du beskæftiger dig med vedligehold af store græsarealer, så er et besøg på Husqvarnas stand uundgåeligt.

Husqvarna producerede den første robot-klipper i 1995, men i Sverige har man på hovedsædet i Göteborg siden 2018 satset på udvikling af en robot til større områder, da man så, at her var der et hul i markedet. Og det er det hul, som Ceora nu bliver den første store robot til at fylde ud.

Målgruppen for Ceora er primært fodbold og golfklubber, men også offentlige institutioner, virksomheder med store græsarealer og eksempelvis hoteller kan have gevinst af den store robot-klipper.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Ceora kan med brug af det intelligente styresystem, der kan indlæse 'Stay out zones', også klippe græsfladerne, så de bliver vilde med vilje, og det uden brug af kanttråd.

- Der er egentlig mange kendte features på. Man har det samme sikre knivsystem, som man kender fra vores nuværende robotter og den har en høj kapacitet. Men det, jeg synes er rigtig specielt ved Ceora, det er også, at den er opbygget i moduler, så på sigt vil vi kunne tilbyde en lang række af tilbehør, fortalte Jacob Konnerup, salgschef for Husqvarna Professional i Danmark i forbindelse med afsløringen af den nye, store dreng i robot-klassementet.

rich-media-1
Husqvarna 415X. Foto: Bo Andersen.

Klarer stejle stigninger

Men selvfølgelig har firmaet også deres andre robotter med, blandt andet model 415X, som vi her på Fritidsmarkedet har haft fornøjelsen af at teste gennem længere tid.

Husqvarnas 415X klarer plæner i en størrelse på op til 1.800 kvadratmeter, så det er selvfølgelig en helt anden større, vi her er ude i. Til gengæld klarer den hældninger på op til 40 procent, hvilket vores test absolut kan bekræfte.

Som nævnt har Husqvarna stort set alle deres modeller med, så det er muligt at finde en robot til næsten enhver størrelse plæne.