Abonnementsartikel

Den hvide vinter er blevet til den våde vinter. De rekordstore mængder nedbør i starten af 2020 har skabt mange udfordringer med oversvømmede kældre og vand i hulmure, konstruktioner og udhæng landet over. Det skriver GF Forsikring i en pressemeddelelse.

Og er uheldet ude, kan du som husejer ikke være sikker på en økonomisk håndsrækning fra dit forsikringsselskab. Omvendt er der også skader, som forsikringen dækker. Så der er god grund til, at mange husejere føler sig rådvilde.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Hvis det drejer sig om indtrængende vand fra undergrunden, så skal man være opmærksom på, at en almindelig forsikring ikke dækker, og det gør Stormrådet faktisk heller ikke, siger Per Haulund, police- og skadedirektør hos GF Forsikring og fortsætter:

- Vi får flere og flere henvendelser fra husejere, som fortæller om grunde, der står under vand eller opstigende grundvand i kælderen. Opstigning af grundvand ser man typisk, når der er faldet store mængder nedbør. Det bringer husejerne ind i en gråzone mellem deres traditionelle forsikringer og erstatning via Stormrådet, siger Per Haulund.

Ekstra forsikring

På baggrund af markant flere henvendelser, gør forsikringsselskabet opmærksom på muligheden for at få dækning med udvidet vandskade.

- Vi har lavet denne dækning, så den også omfatter regn igennem taget uden stormskade og opstigning af grundvand. Dog skal man være opmærksom på, at hvis vandet kommer udefra, og terrænet er oversvømmet, så kan forsikringen ikke hjælpe. Så kan det være en skade, Stormrådet kan dække, siger Per Haulund.

Sådan kan du sikre dit hus

Det kan være svært selv at gøre noget, når regnvandet først er kommet ind i huset. Hos GF Forsikring opfordrer man derfor husejerne til at være ekstra opmærksomme på at få vedligeholdt deres hus løbende. Det kan i sidste ende få betydning for erstatningen fra forsikringen, ligesom det kan forebygge, at vandet trænger ind.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er nemlig ikke kun taget, som er boligens eneste beskyttelse mod regnvandet. Det er også vigtigt at se på tagrender og nedløb, så vandet kan komme væk fra huset.

- Hvert år opfordrer vi vores kunder til at tjekke tagrender, taget, brønde, nedløbsrør, fundament og murværk forud for de typisk våde måneder fra november og frem til marts. Det er selvfølgelig ikke en garanti for, at det kan holde vandet ude, men hvis du har et vedligeholdt hus, så har du sikret dig så godt, som du kan, siger Per Haulund.