Lyt til artiklen:

Kan man fryse fløde?

00:00
Hastighed: ???x
02:11

Abonnementsartikel

Da vi på Fritidsmarkedet for nylig bragte en artikel med tips om frysning af smør, udløste det spørgsmål fra en del om, hvorvidt man også kan fryse fløde - så den tager vi her.

Og jo, hvis der er tale om piskefløde, kan man fryse sin fløde, om end man ikke kan forvente, at kvaliteten af den optøede fløde er præcis den samme, som man oplever med frisk piskefløde. For eksempel kan fløden nogle gange skille, efter den er taget ud af fryseren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det betyder som regel ikke det store, hvis du vil bruge lidt optøet piskefløde i for eksempel saucer, cremede supper eller andre madretter. Men ændringerne i piskeflødens konsistens på frost betyder uheldigvis, at den optøede fløde ikke kan piskes til flødeskum.

rich-media-2
Vidste du, at flødeskum kan fryses, men optøet piskefløde ikke kan piskes til skum? Foto: Pixabay.

Flødeskum kan fryses

Til gengæld kan man godt fryse flødeskum, og skummet bliver ved med at være glat efter en tur i fryseren. Resultatet bliver bedst, hvis du lader det frosne flødeskum tø op i køleskabet og pisker portionen igennem med let hånd kort før, at den skal bruges.

Piskefløde nedfryses bedst i en lufttæt beholder og kan holde sig i op til fire måneder i fryseren. Hvis du ved, at du senere skal bruge fløden i mindre portioner, for eksempel til saucer, er det smart at fryse piskefløden ned i isterningposer, så du efterfølgende kan tage en smule ad gangen.

Kan madlavningsfløde og kaffefløde fryses?

Med hensyn til, om man kan fryse kaffefløde og madlavningsfløde, er der en relativt god nyhed og en dårlig nyhed. Den dårlige er, at det ikke kan anbefales at nedfryse kaffefløde (typisk fløde 9 procent eller fløde 10 procent), da kvalitetstabet i fryseren bliver for stort.

Den forholdsvis gode nyhed er, at madlavningsfløde ofte kan fryses. Madlavningsfløde sælges i forskellige varianter, hvor fedtindholdet i fløden kan være meget forskelligt, og derudover er der som regel kun tilsat hvedemel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På grund af variationen i indholdet fra type til type, er det ikke givet, at al madlavningsfløde kan klare at komme på frost. Så tjek for en sikkerheds skyld, hvad der står på emballagen på netop din madlavningsføde, inden du lægger den i fryseren.

Kilder: GoCook, Arla, Ernæringsfokus/Landbrug & Fødevarer.