sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

Sådan finder du den rette cykelhjelm

00:00
Hastighed: ???x
02:42

Abonnementsartikel

I dag er cykelhjelme også meget lette, kommer i attraktive designs, har god ventilation og er generelt meget komfortable.

Hvilken type cykelhjelm er du interesseret i?

I cykelhjelmens verden findes der primært tre hovedkategorier: Hjelme designet til sportsbrug, hjelme til daglig pendling, og så naturligvis hjelme til de yngste cyklister. Hver af disse grupper har deres egne unikke specifikationer, der gør dem forskellige fra hinanden. For eksempel er aerodynamik og ventilation - antallet af lufthuller - særligt vigtige for racercyklister og sportsentusiaster, da disse faktorer hjælper med at regulere varmen under træning. På den anden side, lægger hverdagshjelme og børnehjelme ofte større vægt på udseende og design.

Find den rette størrelse til dit hoved

Valget af cykelhjelm er afgørende, og det er vigtigt, at du finder en, der passer til dit hoveds form. Det er altafgørende, at din cykelhjelm sidder korrekt og er den rette størrelse. En hjelm, der ikke er korrekt tilpasset, vil ikke give den optimale beskyttelse. Den skal sidde fast og ikke glide frem eller tilbage eller sidde for løst.

Som en grundregel bør du finde din hovedomkreds og vælge en hjelm, der matcher dette mål. Du kan finde omkredsen på dit hoved ved at tage et målebånd og føre det rundt om hovedet på samme måde, som du ville placere en kasket - lige over ørerne og rundt om panden og baghovedet.

Vælg en cykelhjelm med en god holdbarhed

En cykelhjelm er designet til at tage imod et enkelt kraftigt stød. Så hvis din hjelm har været udsat for en hård påvirkning, bør du overveje at skifte den, da dens stødabsorberende evner vil være forringet. Materialet i cykelhjelmen kan over tid blive påvirket af fugt fra luften, hvilket svækker hjelmens struktur og dens evne til at tage imod stød.

En "dobbelt in mould"-hjelm er mere modstandsdygtig over for fugt og vil derfor have en længere levetid. Dobbelt in-mould er processen, hvor hjelmens ydre skal smeltes sammen med dens indre del. Dette gøres ikke kun på front- og topstykket, men også på bagstykket, og på visse hjelme, selv på undersiden.

Generelt anbefales det dog, at du skifter cykelhjelm mindst hvert femte år. På det tidspunkt vil der sandsynligvis også være nye, lettere og mere effektive modeller på markedet.