Nærvarme Danmark gør det nemmere at "skjule" varmepumpen op ad huset.

Du har truffet et valg - et grønt valg, hvis du skifter olie- eller gasfyret ud med en varmepumpe. Det er en god løsning for klimaet og for din pengepung.

Men hvordan ser en varmepumpe ud foran dit hus? Hvad vil naboerne tænke? Det er gode spørgsmål, som er meget relevante i forbindelse med etablering af en varmepumpe!

For at kunne hjælpe med at afklare spørgsmålene, har Nærvarme Danmark nu taget et helt nyt initiativ.

- Vi er glade for, at man fremover selv kan designe udseendet af varmepumpen og få lavet en visualisering af placeringen foran eget hus, fortæller Helle Damm-Henrichsen, der er chef for Nærvarme Danmark.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Har du udskiftet oliefyret til en varmepumpe, så har du reduceret din CO2-udledning fra opvarmning af boligen med cirka 75 procent, og det er tilladt at være glad og stolt over sit bidrag til den grønne omstilling. Så hvorfor ikke flashe lidt med en smart varmepumpe, der sætter fokus på bidraget.

Skjul varmepumpen

Skal varmepumpen falde i et med baggrunden eller skal den træde frem og give liv til omgivelserne? Med den nye mulighed er valget dit, fordi varmepumpen kan tilpasses de enkelte behov. Den kan for eksempel være anonym, personlig eller unik. Ifølge Nærvarme Danmark er der tale om en meget holdbar form for foliering, der holder i mange år, og der er garanti på de første 8 år.

Du kan også give varmepumpen en klædedragt, så den fremstår som en brændestabel eller en hæk. Du kan designe den som en varmepumpeskjuler, og så har du ifølge firmaet verdens første varmepumpeskjuler uden effekttab.

Hvis man ønsker en meget diskret løsning, kan man vælge en neutral farve eller lade varmepumpen falde i et med muren, den står foran. Tanken om at "gemme" en varmepumpe væk uden effekttab er ikke længere fantasi.

rich-media-1
Du kan designe varmepumpen, så den er anonym, personlig eller unik. Pressefoto.

Se den før den stilles op!

På Nærvarme Danmarks hjemmeside kan man enten vælge et af de faste designs eller bestemme sig for en unik foliering i form af en muret væg, en (børne)tegning, et foto fra et rejsemål eller flotte blomster, som vil pryde hele året.

Man har også mulighed for at uploade et billede af sit hus og så se, hvordan forskellige placeringer og forskellige designs passer boligen - før den stilles op.

- En kWh strøm ind og ca. fire kWh varme ud - det gør jo en varmepumpe smuk indeni, og det er jo det indre, der tæller. Nu kan den også blive smuk udenpå eller gå i et med bygningen, siger Per Wulf Petersen fra Nærvarme Danmark.

Afhængig af design og størrelse på varmepumpen koster det nye tiltag fra 4.300 kr. Nye kunder kan vælge at få udgiften indregnet i den månedlige abonnementspris.