Lyt til artiklen:

Landbrugsmesse holder Norddjurs' største event

00:00
Hastighed: ???x
02:39

Abonnementsartikel

Efter flere måneders intenst arbejde offentliggør Landbrugsmessen, Gl. Estrup den nye hjørnesten i det, som bliver Norddjurs største event den 28.-29. maj.

De forventede 20.000 messedeltagere kan i det nye tiltag spisekammeret møde lokale råvareproducenter fra hele Norddjurs Kommune, både på messestande og på to køkkenscener.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har platformen, pladsen og gæsterne til at inviterer de lokale råvareproducenter ind, og vi ønsker at de lokale iværksættere, skal have muligheden for at præsentere det bedste og innovative fra det Norddjurske Spisekammer, udtaler næstformand for Landbrugsmessen, Gl. Estrup, Henrik Brøgger Larsen.

Norddjurs Kommune støtter det nye tiltag med penge fra puljen til genstart af kulturlivet for at understøtte udviklingen og den gode fortælling om området.

- Landbrugsmessens fokus på lokal fødevareproduktion er en perfekt branding af Norddjurs og taler direkte ind de værdier, vi gerne vil kendes på - såsom kulturarv og bæredygtighed. Kultur har værdi i sig selv og sin egen ret, men vi håber også, at flere af de mange gæster måske forelsker sig i Norddjurs, så vi også veksler kulturarrangementer til yderligere bosætning end den, vi oplever i forvejen, forklarer Allan Gjersbøl Jørgensen, formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Norddjurs Kommune.

- Vi er rigtige glade for, at Norddjurs kommune bakker op om vores nye tiltag, og vi ser frem til, at vi sammen sætter Norddjurs på (spise)kortet. Vi er overbeviste om, at vi i fremtiden kommer til at udvide og udvikle vores nye område på messen, der er døbt; "Spisekammeret" Men vi har travlt, for vi tager ikke let på den opgave, vi har sat os for at løse. Lige nu har vi en græsmark, og om 10 uger slår vi dørene op for publikum, udtaler formand for Landbrugsmessen, Gl. Estrup Tina Kjærgård Tobberup.

Hvor land og by mødes

"Hvor land og by mødes" er messens nye slogan

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi kan så meget mere, end at formidle intern viden mellem landbrugere. Vi kan være katalysatoren mellem land og by, og derved hjælpe med at øge opmærksomheden på de helt fantastiske og unikke fødevarer, der bliver produceret i Norddjurs. Vi kan præsentere det gode landmandsskab for publikum, og vi kan gøre børn klogere på, hvor maden kommer fra - og måske øge lysten til at fokusere på det lokale. Vi kan også være det vindue, hvor producenterne får en helt særlig mulighed for at møde forbrugeren, så der opnås direkte kontakt i øjenhøjde med en enestående chance for at præsentere deres passion og ofte livsværk. Ingen er bedre til at præsentere sit produkt, end producenten selv, udtaler formand Tina Kjærgård Tobberup.