Lyt til artiklen:

Cathrine Laudrup-Dufour siger farvel til Cassidy

00:00
Hastighed: ???x
03:00

Abonnementsartikel

Cathrine Laudrup-Dufours forældre Mona og Peter Dufour købte den røde vallak Atterupgaards Cassidy til Cathrine, da hun var 17 år. Cassidy var bare 6 år, og de to har dannet par i international dressursport lige siden.

Talrige medaljer og præstigefyldte sejre er resultatet af det partnerskab. Under Herning2022 siger vi farvel til Atterupgaards Cassidy, da han forlader den internationale topsport som 19-årig. Cassidy er stadig i form og kommer til at elske at optræde sammen med Cathrine Laudrup-Dufour endnu en gang foran publikum.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det bliver meget følelsesladet for mig, og jeg kan ikke helt forstå, at det bliver min sidste tur på Cassidy foran et entusiastisk publikum - som han elsker. Jeg håber, han får det farvel, han fortjener, siger Cathrine Laudrup-Dufour.

Bare at tale om afskeden under VM i Herning bringer tårerne frem i øjnene på Cathrine. Cassidy er hendes "hjertes hest", som hun kalder ham.

En international sensation

Sammen med Cassidy vandt hun 11 EM-medaljer som junior- og youngrider, inden ekvipagen fik sin internationale seniordebut i efteråret 2015. Cathrine og Cassidy blev udtaget til OL i Rio i 2016, mindre end et år efter deres internationale Grand Prix-debut.

De sluttede på en 13. plads ved 2016-legene.

Året efter blev Cathrine og Cassidy en international sensation, da de stod ved siden af tyske Isabell Werth og Sonke Rothenberger på EM-podiet efter at have vundet dobbelt individuel bronze og holdsølv til Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hun og Cassidy var blandt favoritterne til podiet forud for World Equestrian Games i 2018, men var ikke i stand til at rejse til USA, da Cassidy blev skadet på folden. Parret var tilbage på toppen i 2019 og scorede sejre ved Herning CDI5* og Aachen CDI4*, før de tog individuel bronze i Grand Prix Special ved EM i Rotterdam.

Fans i hele verden

En enestående rejse vil nå sin afslutning for Cassidy og Cathrine ved verdensmesterskaberne i Herning. Sammen har de oplevet usædvanlige øjeblikke. De har en stor og entusiastisk fanskare, som rækker langt ud over Danmarks grænser, på grund af den lethed, elegance og harmoni de to udstråler på banen.

Publikum og Herning2022 siger farvel på et tidspunkt, hvor Cassidy fortsat er i træning, fit og glad.
Han skal ikke længere præstere i rampelyset ved mesterskaber og internationale stævner.

Det bliver et følelsesladet og tårevædet farvel. Og det bliver en helt særlig oplevelse at se Cathrine og Cassidy på banen sammen for sidste gang. Det sker mandag den 8. august umiddelbart efter medaljeceremonien i verdensmesterskaberne i Grand Prix Special.

Herefter skal Cassidy hjem på ridecenteret i Fredensborg hos Cathrine og Rasmine Laudrup-Dufour, for at nyde sit otium på folden og i sin sædvanlige box.