Lyt til artiklen:

Nu kan du få hestepas på mobilen

00:00
Hastighed: ???x
02:19

Abonnementsartikel

Du behøver ikke længere have din hests fysiske pas med, hvis du flytter din hest indenfor landets grænser.

Fremover er det tilstrækkeligt at have oplysningerne på Fødevarestyrelsens app, 'CHR', på samme måde som mange kender det fra sundheds- og kørekortet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Appen kan du hente i App store og Google Play.

Dog skal du være opmærksom på, at arrangører af konkurrencer og lignende kan stille krav om fremvisning af det fysiske pas og dermed dokumentation for vaccination af deltagende heste.

Men for at kunne fremvise dit hestepas på mobilen, kræver det, at din hest er registreret i CHR.

100.000 heste savnes

Siden 2021 har det været muligt at registrere adresserne på gårde, ridebaner, rideskoler og stutterier i CHR-appen. I 2023 blev det obligatorisk også at registrere heste enkeltvis i CHR.

Men selvom der i dag er registreret mere end 20.000 hestehold og mere end 100.000 heste i CHR, vurderer Fødevarestyrelsen, at omkring 100.000 heste stadig ikke er blevet registreret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er helt afgørende, at vi får alle heste registeret i CHR. For uden overblikket over hvilke heste, der står hvor, og registrering af hvor de kommer fra, får Fødevarestyrelsen svært ved at rykke ud til kampen mod de alvorlige hestesygdomme, hvis de pludselig får tag i Danmark', siger veterinærdirektør i Fødevarestyrelsen, Charlotte Vilstrup Castle.

Hun glæder sig over, at så mange allerede har taget reglerne til sig og har registreret deres heste i CHR.

- Nu skal vi have resten med, så vi bedst muligt beskytter alle heste i Danmark.

Udelukkelse af heste fra konsum

I januar kom en app til dyrlæger til brug ved udelukkelse af heste fra konsum. Dyrlægerne har nu pligt til at anvende appen, når de udelukker heste fra konsum.

Du skal derfor ikke længere selv indsende hestepasset til SEGES Heste, hvis dyrlægen behandler hesten med noget medicin, der udelukker hesten fra konsum. Dyrlægen klarer det hele i forbindelse med behandlingen - både registreringen i hestepasset og registreringen i CHR.