sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

Sådan får du mere farve og personlighed i dit køkken

00:00
Hastighed: ???x
02:50

Abonnementsartikel

Køkkener må gerne afspejle den person, der ejer det. Her er 6 tips til at få et mere farverigt og personligt køkken.

Planlægning og overblik

For at få mere farve og personlighed ind i dit køkken, skal du starte med et overblik over hvad du synes bør ændres, og hvilke muligheder du har. Et helt nyt køkken kan være dyrt, mens småjusteringer i køkkenet kan give rummet et helt nyt udtryk.

Sæt farver på rummet

Hvide køkkener er simple og elegante, men farverige køkkener har mere charme. Hvis du endnu ikke tør renovere hele dit køkken i en ny farve, kan du vælge at male en væg eller to i en flot farve. Brunlige eller grønlige nuancer giver køkkenet et roligt og naturligt look, mens gule eller blå farver kan pifte køkkenet mere op. Vælg den eller de farver, du synes passer bedst til dig.

Fliser på væggene

Mange hjem har allerede fliser på væggene i køkkenet, for de er lette at rengøre når der er kommet mad eller rødvin på. Hvis du er glad for at have fliser på væggene, kan du vælge farverige fliser, der straks sætter et mere farverigt præg på køkkenet. Du kan også vælge at placere dem i mønstre, hvis det passer mere til din æstetik.

Køkkenbordplade i Terazzo

Endnu en måde, man kan skabe mere farvespil i sit køkken på, er ved at bytte den ensfarvede køkkenbordplade ud med en køkkenbordplade i Terazzo. Sådan en bordplade kan fås i mange farver og nuancer, og den kan derfor pifte ethvert køkken op. Desuden kan man finde farvespil, der både passer til køkkener og materialer i mørke og lyse farver, så det passer til ethvert køkken.

Nye lamper kan gøre en stor forskel

God belysning er vigtigt i ethvert køkken, men lamper behøver ikke kun at være praktiske. Lamper kan være med til at give rummet den helt rette stemning, og de kan være det sidste finish på indretningen. Overvej derfor, om du skal have købt nogle andre lamper, eller nogle stearinlys, der kan bidrage til hyggen i rummet.

Planter klæder ethvert rum

En anden måde, man kan skabe både farver og farvespil i sit køkken, er ved hjælp af planter. Der findes planter i utallige farver og størrelser, og mens nogle kræver meget opmærksomhed, kan andre planter nærmest bare passe sig selv. Derfor kan du overveje, om du skal have planter ind i køkkenet, og på den måde få mere liv derind. Udover at stå i potteplanter på gulvet, kan man hænge dem fra loftet eller på væggen, eller stille dem på hylder i køkkenet, og derfor er man ikke bundet af, hvor meget gulvplads man har. Hvis man er glad for krydderurter i sit bad, kan man overveje at plante dem, så de altid er ved hånden. De giver ikke kun en dejlig smag til maden, men kan også give en frisk duft i køkkenet