Lyt til artiklen:

Kabelfri robot slår alle andre med længder

00:00
Hastighed: ???x
03:01

Abonnementsartikel

Nogle af de mest populære artikler på Fritidsmarkedet er uden tvivl vores FriGear test, som dels består af en artikel og dels en video, hvor vi går i detaljer med nye og spændende maskiner.

Her får du listen med de fem mest populære test.

Artiklen fortsætter efter annoncen

1. Husqvarna Automover 430X Nera

I marts måned havde vi Danmarkspremiere på Husqvarnas kabelfri robotplæneklipper. Vi testede Automover 430X Nera, og den gik suverænt hen og blev årets mest sete test på fritidsmarkledet.dk.

Automover 430X Nera var en af de første kabelfri robotplæneklippere herhjemme, og den vakte da også en vis opsigt i området, da vi testede maskinen, som i stedet for nedgravede kabler bruger GPS til at finde ud af, hvor den skal køre.

Husqvarna Nera klipper uden kabler

Se også:

Husqvarna Nera klipper uden kabler

2. Stiga Axial Gyro 900e

Nummer to på listen blev også en plæneklipper, nærmere betegnet en Stiga Axial Gyro 900e

Gyro 900e er i virkeligheden en zero-turn maskine, hvor styrestængerne er erstattet af et joystick, der styrer maskinen via producentens egen-patenterede Direct Drive system.

Den er naturligvis batteridrevet, men i modsætning til mange andre elektriske maskiner, så er batteriet integreret i maskinen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Suveræn klipning med joystick

Se også:

Suveræn klipning med joystick

3. Lovol 50HK

Ind på tredjepladsen listede listens eneste dieseldrevne maskine sig, da det blev til en flot bronzemedalje til kompakttraktoren Lovol 50HK.

Selv om det er en dieselmaskine, så har den et lysegrønt skær, idet den i modsætning til visse andre dieseltraktorer, kører på ren diesel, altså uden additiver.

Et lille muskelbundt af de store

Se også:

Et lille muskelbundt af de store

4. Powerland Tachyon

I betragtning af, at nummer fire på listen er verdens måske hurtigste elektrisk ATV, så burde den muligvis have drønet helt til tops på årets liste, men til gengæld er Powerland Tachyon den mest sete ATV på listen.

ATV'en, som også havde Danmarkspremiere i FriGear, kommer fra indien og har en topfart på 90 kilometer i timen.

Hertil kommer en acceleration på 0 - 60 km/t på under fire sekunder. Maskinen har desuden en rækkevidde på op til 110 kilometer på en opladning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Elektrisk vilddyr på mark og vej

Se også:

Elektrisk vilddyr på mark og vej

5. Eco-Loader 650E

Endelig finder vi på femtepladsen er helt ny maskine på det danske marked.

Der er tale om den batteridrevne minilæsser Eco-Loader 650E, og maskinens store fortrin er, at den er en hel del billigere end mange af konkurrenterne.

Det skyldes blandt andet, at maskinen leveres med bly-batterier, der er noget billigere end lithium-ion batterierne. Hertil kommer, at man har skåret alt overflødigt væk.

Muskuløs minilæsser

Se også:

Muskuløs minilæsser