Epokes TP3 Kombi er fleksibel, GPS-styret og kan sprede og udlægge både tørstof og væske.

Under Have og Landskab afholdt Vejdirektoratet et par minikurser om vintertjeneste på landets cykelstier, og det var der god interesse for. Blandt andet fordi cykelstier i dag er meget varierende - fra et smalt spor i rabatten til meget brede supercykelstier i de store byer.

Mange mennesker lader sig i dag transportere på den to-hjulede, og det betyder et krav om tilgængelighed på cykelstierne hele året.

- Derfor er det nødvendigt, at vi kan levere maskiner og redskaber, der har den fornødne fleksibilitet, fortæller Epokes CEO Peter Bjørn Bertelsen til Grøn Teknik.

Epoke er for nylig kommet med en videreudvikling af den klassiske TB3 kompakte liftophængt spreder- nemlig TP3 Kombi med muligheden for udlægning af alle saltmaterialer via valse eller spredeskive. Den er bredde- og mængdekompenseret og udlægger salt og sand ved hjælp af spredeskive eller valseudlægger.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Med TP3 Kombi kan chaufføren udlægge enten tørstof, væske eller en kombination. Væskesystemer kan bruges til 'miljø'-saltning, hvor der spredes med calciummagnesiumacetat og andre alternative tømidler.

- Det er velegnet ved følsomme naturomgivelser, hvor der skal passes på træer og planter, der ikke har godt af salt, siger han.

De kommunale krav er forskellige, og derfor er det vigtigt, at materiellet er fleksibelt og kan bruges af de virksomheder, der opererer på tværs af kommunegrænser.

For chaufføren er vintertjenesten tilmed gjort lettere ved hjælp af GPS-styret spredning. Via GPS bestem­mes sprederens position på ruten, og ud fra positionen aktiveres sprederens indstil­linger for spredemængde, -bredde og -symmetri, start/stop af spredning og start af rotorblink.