Lyt til artiklen:

Vil stoppe udrulning af fjernvarme

00:00
Hastighed: ???x
01:24

Varmepumpeindustrien mener, at folk bliver lokket til at vente på fjernvarme.

Nu går Varmepumpeindustrien (VPI), forening for producenter og leverandører af kvalitetsvarmepumper, til angreb på den udrulning af fjernvarme, der lige nu foregår over hele landet.

Det er regeringen og Folketinget, der har besluttet, at man vil fremme udrulningen af fjernvarme i hele landet, men ifølge VPI risikerer fokuseringen på fjernvarme at koste både forbrugere og den grønne omstilling dyrt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge Lars Abel, Sekretariatschef i Varmepumpeindustrien lokker man, ved at "love" hurtig fjernvarmeforsyning, de mange husejere med naturgas til at udsætte deres beslutning om at anskaffe sig en varmepumpe.

- Det bliver folketingspolitikerne helt sikkert ikke populære på, når først vinterens kulde og de dyre varmeregninger indfinder sig. Og vinter bliver det - helt sikkert! Og med dyr og manglende gas, også koldt. Så der er nok nogle politikere, der skal være glade for, at næste folketingsvalg formentlig kommer inden fyringssæsonen, siger han i en pressemeddelelse.

Ifølge foreningen skal vi fortsat bruge fjernvarme, hvor det er samfunds- og brugerøkonomisk den rigtige løsning.

- Men at udskyde at benytte den her-og-nu-løsning med varmepumper, som står til rådighed, giver ikke mening... som ansvarlige for varmeplanlægningen vil det være klogt ikke at bero sig på, at Putin "måske" åbner for hanerne igen, siger Lars Abel.