Lyt til artiklen:

Genbrugsguld: Sådan sælger du dine ting online

00:00
Hastighed: ???x
03:19

Abonnementsartikel

Det ubrugte værktøj, spisestellet bagerst i skabet eller cyklerne, som børnene for længst er vokset fra. Fordelene ved at sælge de ting, der bare står og fylder, er til at få øje på: Du får ryddet ud og skabt plads, du gør en god miljøgerning - og du bliver ikke mindst en smule rigere.

Til gengæld bør du regne med, at det kræver lidt planlægning og tid at sælge dine ting online. Læs med her og få de bedste tips til, hvordan dit genbrugsguld finder vej til en glad køber via nettet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Find de rette købere

Har dit lokalområde sin egen Facebook-gruppe til køb, salg og bytte, er det bekvemt at sætte dine ting til salg der. Køberne har nemt ved at komme at se på sagerne, og du slipper for at pakke og afsende dine varer, hvilket kan være bøvlet og dyrt med især større ting.

Ellers er det oplagt at annoncere på de store, landsdækkende markedspladser Gul og Gratis og DBA. Her afgør du selvfølgelig også selv, om du er villig til at sende varerne, og hvem der i så fald skal betale portoen. Men er køberen nødt til selv hente varen, kan et salg dog have lange udsigter, hvis du ikke bor nær en større by - så overvej at være fleksibel i forhold til forsendelse.

Ønsker du at sælge ting i den eksklusive afdeling, såsom danske møbelklassikere eller designertøj, kan det være en god idé at benytte en nethandelsplads, der har specialiseret sig i en særlig kategori af brugte varer (f.eks. Everclassic til møblerne og Trendsales til modetøjet). Her møder du købere, der går målrettet efter denne type luksusvarer og oftest ved, at kvalitet ikke fås for det rene ingenting.

Lav en god beskrivelse

Artiklen fortsætter efter annoncen

En klar og dækkende beskrivelse er afgørende for, hvor gnidningsfrit dit salg forløber. Jo flere relevante oplysninger om eksempelvis varens mærke, mål, vægt, alder og stand, som du får med i din annoncetekst, des mindre tid skal du efterfølgende bruge på at besvare spørgsmål fra mulige købere.

Og vær ærlig. Hvis din vare har en skade eller defekt, er det vigtigt at være helt klar i mælet om det i annoncen, så du undgår en eventuel tvist senere - og et dårligt renommé som sælger.

Billederne er mindst ligeså vigtige som teksten. Det nytter for eksempel ikke, at du har verdens smukkeste vase til salg, hvis de potentielle kunder kun får den at se på et kornet foto, hvor den står halvgemt i en mørk garage. Gør din vare pænt ren, placer den i et ordentligt lys - helst på en rolig baggrund - og tag billeder af den fra flere vinkler.

rich-media-3
Ægte sølv, eller bare noget, der ligner? Hvis du er i tvivl, om dine ting er værdifulde, bør du få dem vurderet, før du sælger dem. Foto: Pixabay.

Sæt en realistisk pris

Selvom du i sin tid gav gode penge for dit kamera og har været svært glad for det, får du det næppe solgt, hvis det koster væsentligt mere end tilsvarende brugte kameraer. Så det kan betale sig at bruge lidt tid på at tjekke, hvad andre private sælgere tager for en vare af samme type, alder og stand som din, før du sætter en pris.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Gør også op med dig selv på forhånd, om prisen er til forhandling. Hvis ikke, så skriv det gerne på en pæn måde i annoncen, så du undgår at spilde både din egen og brugernes tid på uvelkomne bud. Er du derimod frisk på at prutte om prisen, er det bedst at beslutte en fast smertegrænse på forhånd, så du ikke lader dig overrumple af en dygtig krejler.

Har du en mistanke om, at dit hjem kan gemme på skjulte skatte, bør du få vurderet tingene hos en professionel, før du sætter dem til salg. Hvem ved, måske har du udsøgt Georg Jensen-sølv, en sjælden Kählervase eller en klassiker fra Arne Jacobsen stående under et gardin af spindelvæv på loftet...